22 iulie 2010

Fiecare chinez devine mai bogat ci $600 anual, datorită politicii de limitare a natalităţii

Această ştire surprinzătoare a fost comunicată de agenţia Xinhua cu referire la surse din cadrul guvernului chinez.
“În 2007 valoare PIB naţional recalculat pe cap de locuitor a constituit 2,4 mii dolari SUA. Fără măsurile aplicate de control şi reducere a natalităţii acest indicator s-ar fi aflat la cota de 1,8 mii dolari”, - a anubţat reprezentanta Comitetului pentru politica demografică şi planificarea natalităţii a Republicii Populare Chineze (RPC) Hao Lin-Na. Conform spuselor ei, “această politică a permis evitarea a cca. 400 mln. de naşteri inoportune. De asemenea experta consideră, că datorită limitării natalităţii, RPC a reuşit să salveze 20% din resursele sale de apă, pământ agricol şi păduri.

Ce ziceţi, doamnelor şi domnilor adepţi ai mişcărilor “pro life” de toate speţele şi dumneavoastră, talibanii poruncii divine: “plodiţi-vă şi înmulţiţi-vă” fără discernământ? Revoltător, nu-i aşa?
Eu zic la fel: ESTE STRIGĂTOR LA CER de evident, ce mari avantaje economie şi ecologice le comportă în sine politica de limitare a natalităţii, în primul rând în ţările suprapopulate ecologic, adică ţările capacitatea biologică a cărora nu permite alocarea fiecărul cetăţean al său acel spaţiu biologic minim de 2 hectare globale, indispensabil pentru un trai decent şi sătul. (A se vedea Clasamentul mondial al ţărilor biologic suprapopulate)
Se pare că aceşti chinezii sunt primul şi deocamdată unicul popor, care a intuit necesitatea stringentă de a restabili fragilul echilibru între biocapacitatea teritoriilor sale şi numărul populaţiei.
Presupun, un rol decisiv în acceptarea acestei politici demografice de către poporul chinez (pe lângă factorul regimului totalitar), la jucat faptul că credinţa chinezilor nu este una monoteistă, ceia ce îi face mult mai flexibili în raport cu provocările ambientale şi socio-morale ale acestui început de mileniu III.
Păcat, că talibanii duhovniceşti ai lumilor creştine şi musulmane au rămas într-atâta de depăşiţi de provocările ecologice şi demografice ale zilelor noastre… Şi acest dogmatism religios ne va costa foarte scum în viitorul apropiat
Deja în 2030 India va depăşi ca număr al populaţiei China (având un teritoriu de de două ori mai mic ca cel al Chinei!), iar principalele opt ţări musulmane (incepând cu Pakistan, Indonezia şi terminând cu Sudan şiAfganistan) vor îngloba în 2050 o populaţie de 1,32 mlrd. locuitori (actuala populaţie a Chinei). (Vezi Perspectivele demografice mondiale )
Ce se va alege din ecosistemele fragile ale Asiei de Sud-Est sau din cele deja distruse ale Asiei Centrale şi Africii de Nord? Marele deşert asiatic?
Şi? Încotro se vor îndrepta puhoaiele înfometate? Spre Siberia, Rusia, Europa cu rămăşiţele lor de vegetaţie comestibilă…

…Deci, ce facem în continuare domnilor talibani demografici? 
“Mai spargem un prezervativ – mai salvăm o viaţă”? 

2 comentarii:

  1. Dragul meu ...daca tot esti pro eugenie si tot propui diverse....ca un bun si superior cetatean de ce nu ....eliberezi tu primul ...platoul inverzit" !? asa va fi mai mult loc pe Pamant....Ssss...igur ca nu iti convine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Atenţie, amice: a nu se confunda eugenia cu banala sterilizare a cobailor pe criterii raportate la bioproductivitatea teritoriului respectiv.
    În plus vin şi cu o soluţie mai eficientă: stoparea nebuniei medicamentoase a civilizaţiei noastre. În felul acesta vom scăpa de cei bolnavi şi neputincioşi - acest balast evoluţionist al oricărei specii biologice.

    RăspundețiȘtergere