21 iulie 2010

Suprapopularea Basarabiei şi perspectivele unirii ecologice

Domnilor basarabeni, vin să vă dau o veste proastă...
Căci dacă era să fie pe bune, adică, în cazul în care multstimata şi mult prea impotenta doamnă ONU era mai consecventă şi cu adevăratelea preocupată de conservarea biodiversităţii şi stoparea creşterii necontrolate a numărului populaţiei în ţările sărace; şi întroducea, însfârşit, în calitate de drept universal şi inalienabil al fiecărui cetăţean al planetei dreptul la un teritoriu biologic personal de 2 ha pentru a se hrăni (atâta revenea "per capita" conform raportului WWF „Planeta vie – 2008”), atunci s-ar fi constatat cu uşurinţă (prin împărţirea biocapacităţii ţării – 5,4 mln. hectare globale (hag) la acele sacre şi intangibile 2,06 hag de căciulă) , că în R. Moldova astăzi ar putea locui în armonie cu natura doar 2,6 mln. locuitori, în timp ce 1,6 mln rămân neasiguraţi cu teritoriu biologic propriu, şi deci, nu au dreptul la existenţă. Subliniez, pe acest teritoriu!
La care, moldoveanul năucit, dar şmecer nevoie mare, va zice, - stai bădie, că te-am prins! Dar cum se face că până acum am trăit aicea, bine merci, 4,2 mln. de capete (inclisiv cele separatiste) şi nici în cot nu ne-a durut!
Păi de aia nu ne-a durut, că 1,6 mln. de oameni se hrănesc din importuri de alimente! Cum vedeţi, nici pomină de „securitate alimentară” a ţării. Şi dacă poimâine dă cu crucea peste noi „vârful de petrol” (peakoil), după care se opreşte transportul şi comerţul internaţional ? Ce ne facem atunci? O să cărăm pulpele de pui de contrabandă cu carul cu boi?
Dar să ne oprim aici cu pronosticurile proaste, căci vreau să vă dau şi două veşti bune.





Prima – capacitatea biologică a României permite adăpostirea şi hrănirea a 2 mln. de guri suplimentare. Bănuiesc, că până la urmă, tot pe noi o să ne adăpostească (contraplată, desigur) şi nu pe emigranţii ecologici din Bangladeş sau Burkina Fasso. Aşa că deschiderea consulatelor de la Bălţi şi Cahul pică exact la ţanc!
A doua – nu suntem nou marii bastarzi ecologici ai Europei. Cel mai prost la capitolul populaţie neasigurată cu producţie biologică internă, după cum se vede din tabel, stau Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Germania, cu o cotă a populaţiei „ecologic de prisos” de la 23 la 5 mln. de oameni.
Vai de curul lor, dacă se opreşte transpotul internaţional! Ce vor face ei cu cota lor de urbanizare de 70-80%? Căci, ce or mai fi ştiind orăşenii lor despre agricultură în afară de cuvântul supermarket?
Mda... va fi înfiorător de amuzant!

P. S. Drăcie, cum n-o 'ntorci, tot rusul pică în picoare!.. Ăstora capacitatea biologică a teritoriului le-ar permite adăpostirea şi hrănirea a cca. 400 mln. guri înfometate. Cred că dacă s-ar lăsa de gaze şi ţiţei, din businessul cu refugiaţii ecologici tot mai mult ar câştiga!

P. P. S. S. Aflaţi mai multe despre aşa-zisa "NOUA PARADIGMĂ BIO-DEMOGRAFICĂ" aici >>>
Avertisment: Textul e în limba rusă. Pentru facilitarea tălmăcirii textului, o sugestie pentru românii din țară și diasporă:  Cine nu are un basarabean în preajmă - SĂ-ŞI-L CUMPERE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu