21 octombrie 2011

Raport ONU: Foamete la nivel mondial, în câteva zeci de ani, din cauza suprapopulării Pământului

Suprapopularea planetei va duce la foamete, în următorii 30-40 de ani. Ţările care sunt dependente de importuri vor suferi cel mai mult. Preţurile alimentelor la nivel global vor deveni instabile, se arată într-un raport al Naţiunilor Unite.
Foto: AFP/Mediafax
5-10 ani ne mai descurcăm, dar peste 30-40 de ani suprapopularea Terrei ar putea duce la un dezastru planetar, spun specialiştii de la ONU. Preţurile alimentelor au atins valori record la începutul acestui an, pe de o parte din cauza tensiunilor din nordul Africii, iar pe de altă parte din cauza instabilităţii din zona arabă.
Raportul de la ONU spune că preţurile la cereale au crescut atât de mult, încât s-ar putea ajunge la foamete. Deja 925 de milioane de persoane suferă de foame pe mapamond.
Populaţia lumii va atinge şapte miliarde de persoane, iar peste 10-12 ani va fi de 8 miliarde, arată ONU într-un alt raport publicat pe site-ul său.
Ne vom înmulţi atât de mult, încât previziunile oamenilor de ştiinţă americani arată că, până în 2050, populaţia Pământului ar putea ajunge la 9 miliarde de persoane, iar atunci oamenii vor incepe să se lupte, la propriu, între ei, pentru hrană.
Tot specialiştii de la Organizaia Naţiunilor Unite spun că, peste câteva decenii, ne vom confrunta cu o lipsă acută de alimente şi apă . 

Sursa: Antena 3


P. S. Şi nimeni dintre potentaţii acestei lumi ni se încumetă să facă publică unica soluţie de evitare a dezastrului planetar: reducerea radicală şi rapidă a numărului populaţiei Terrei până la o valoare bio-corelată acceptabilă de 4,5 miliarde. (vezi: Crochiuri ... (VII) >>>)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu