14 iunie 2012

Goodbye Rio+20, Welcome to Hell...


«În 2030 vom avea nevoie de o nouă planetă»
Cu o populaţie care creşte necontrolat şi consumă într-un ritm alarmant resursele naturale, Pământul este în pericol. Într-un studiu făcut public zilele trecute de World Wildlife Fund, oamenii de ştiinţă atrag atenţia că peste numai 18 ani Terra nu va mai putea susţine viaţa la un nivel normal şi că omenirea va avea nevoie de o nouă “casă”. 
“Oamenii trăiesc ca şi cum ar avea o planetă de rezervă la dispoziție. Folosim cu 50% mai multe resurse decât poate produce Terra în mod durabil şi, dacă nimic nu se va schimba, în 18 ani planeta nu va mai putea asigura populației în continuă creştere resursele de care are nevoie pentru a supraviețui", avertizează Jim Leape, directorul general al World Wildlife Fund.
Nu suntem lăcuste, dar ne comportăm ca atare, atrag atenția cercetătorii. Consumăm apa, mâncarea şi alte resurse naturale în cantități mult mai mari decât avem nevoie, fără să ne gândim la ziua de mâine. În plus, populația creşte într-un ritm alarmant. La ce pot conduce aceste lucruri? 
La sfârşitul vieții pe Pământ!
Sursa: Libertatea

Cel mai amuzant în toată povestea aceasta, desigur este reacţia lăcustelor, pardon, replicile citirorilor. De la "Eugenism", "Bildelberg" şi "Fuck" până la "draga redactorule tin sa iti spun ca viitorul va continua si fara tine pe acest pamant ...poti sa te spanzuri ca nimeni nu va plange dupa tine :))))".
O fi aceasta o reacţie normală a instinctului primordial şi animalic de autoapărare, dar din păcate acest tip de comportament nu are nimic comun cu raţiunea şi realităţile empirice. 

Din păcate, lumea profană de la noi habar nu are că la baza aşa-zisului "alarmism apocaliptic" al raportului WWF Living Planet Report se află datele şi rezultatele monitorizării permanente a situaţiei ecologice de pe planetă efectuate de o altă instituţie - Global Footprint Network, datele căreia sunt utilizate inclusiv şi de structurile ONU.
Şi anume datele ultimei evaluări (NationalFootprint Accounts. 2011 Edition) confirmă fără drept de apel faptul că "folosim cu 50% mai multe resurse decât poate produce Terra în mod durabil".
Iată cifrele:




Scurt, clar, cuprinzător. Şi fără posibilităţi de interpretăi tâmpite. După cum vedeţi, la capitolele producţie agricolă, producţie zootehnică şi piscicolă omenire cât de cât se descurcă păstrând echilibrul dintre cererea umană şi oferta planetară. Marea problemă umană, însă, este Amprenta de Carbon, sau mai bine zis, lipsa acută a spaţiilor forestiere capabile să neutralizeze/să "lege" emisiile de carbon generate de arderea combustibililor fosili. Stocarea în continuare a carbonului "nelegat" în atmosfera terestră va conduce sau la asfixierea majorităţii mamifereror de pe Terra, şi în primul rând a omului, sau la destabilizarea ireversibilă a climei cu schibări climatice incompatibile cu viaţa oamenilor pe planetă.

Iată de ce astăzi, când la RIO+20 este ratată ultima şansă de a implementa la scară planetară un model economic eco-echilibrat, gen Modelul economic bio-corelat elaborat de Paisie, discuţiile despre sfârşitul vieţii pe Pământ, mie personal nu-mi mai par deloc alarmiste sau deplasate. 

Prostimea vrea pâine, pensii şi spectacol? OK! Cu pâinea şi pensiile - mai puneţi-vă pofta-n cui, 
dar Spectacolul Apocalipsei umane o să-l savuraţi din plin, vă asigur! Că l-aţi meritat pe bune!
Ba chiar sunt sigur, că în 10-15 ani veţi avea (ne)şansa să deveniţi principalii lui protagonişti.
WELCOME TO HELL !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu