12 octombrie 2011

In Memoriam...

Astăzi sau împlinit trei luni de când Paisie a decis să plece dintre noi, alegând, ca un biocentrist autentic, să se sinucidă în mijlocul naturii, printre "fraţii noştri mai mici" - consumenţii şi reducenţii omniprezenţi. În felul acesta el şi-a dus la bun sfârşit intenţia premeditată, despre care a scris cu trei săptămâni înainte de plecare în teribilul său post Sistemul falimentar de pensii şi Eutanasia.
Da, Paisie nu mai e, dar au rămas faimoasele sale CROCHIURI BIO-EXISTENŢIALE, în care ne-a demonstrat matematic în ce mod prezentul  model păgubos de creştere economică permanentă şi nelimitată ar urma să fie înlocuit cu un alt model economic bio-corelat de dezvoltare în cadrul paradigmei COEVOLUŢIEI DINTRE OM ŞI NATURĂ.

Şi cu toate că civilizaţia umană ghidată de interesele sale meschine de moment nu va mai avea timp să implementeze salvatorul Model Economic Bio-Corelat, colapsând în următorii 20 de ani, acum noi cel puţin ştim, graţie lui Paisie, cui îi datorăm acest deznodământ tragic. Vezi Debitorii Ecologici şi Bio-Energetici din: Bugetul generalizat în cadrul trecerii la Modelului Bio-Economic de dezvoltare umană.

Mulţi copii bătrâni crezut-au cum că ei guvernă lume,
Nesimţind că-s duşi ei singuri de un val fără de nume.
Că planetul ce îi poartă cugetă adânc şi sfânt.
Se-nmulţesc semnele vremei, iară cerul de-nserare
Roşu-i de războaie crunte, de-arderi mari, de disperare
Și idei a zeci de secoli sunt reduse la nimic;
Soarele divin ce-apune varsă ultimile-i raze
Pe-a istoriei câmpie mult iubită şi se lasă
În oceanul de-ntuneric, ce s-arată inamic.
                    Memento Mori (Panorama deşertăciunilor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu